Община Русе е осъдена да плати обезщетение за пропаднал в шахта автомобил

17:05, 18 юни 15 25 298 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районният съд осъди община Русе да покрие разходите, направени от застрахователно дружество по застраховка „Каско“. В началото на юни 2011 година лек автомобил „Мерцедес“, собственост на фирма, преминал през шахта без капак по време на проливен дъжд. В резутат колата пропаднала на една страна в нея и се повредила.

Ремонтът струвал над 2 655 лева, които били изплатени на фифирмата-собственик на автомобила от застрахователя „Интерамерикан българия“ ЗЕАД. Той обаче по-късно чрез цесия прехвърлил вземането си на „Евроинс“ АД, в чиято полза по тази причина било съдебното решение.

По време на процеса била направена експертиза, която доказала, че в подобни атмосферни условия – проливен дъжд, няма как да бъде забелязана необозначената шахта без капак в наводнен участък от пътя – улица „Св. Димитър Басарбовски“. Вещото лице обаче заявило, че ремонтът с оригинални части на „Мерцедес“-а струва 2 473,20 лв.

Съдът сметнал, че щетите по колата са причинени по вина на Община Русе, поради което уважил иска на застрахователното дружество, но само до посочената от експерта сума. По тази причина то получило и по-малко пари от тези, които похарчило за водене на делото.

Решението не е окончателно и може да бъде обжалвано. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама