Младежът, намушкал баща и син на столична спирка, остава в ареста

17:51, 18 юни 15 25 430 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Младежът Петър Харалампиев, който намушка Костадин Илков и баща му Петър Илков на спирка на столичния автобус №83 в квартал „Надежда“ на 11 юни, заяви няколко пъти днес пред съда, че съжалява за случилото се. Въпреки разкаянието му, Софийският градски съд потвърди най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“, която му бе поставена от Софийския районен съд (СРС).

Решението на СРС бе обжалвано от адвокат Ивайло Найденов, който посочи, че няма опасност от укриване или извършване на друго престъпление от страна на 19-годишния Харалампиев. Прокуратурата обаче не бе на същото мнение.

На коментар на адвокат Найденов, че годините на пострадалия баща не отговарят на влизането в пререкания с тинейджър и последвалата търсена помощ в подобна ситуация от своя син, прокурорът счита за нормална реакцията на сина да защити баща си.

В последните си думи подсъдимият повтори, че се разкайва за случилото се, като разказа и самата ситуация. Той намушкал с нож тип „пеперуда“ 59-годишния Петър Илков в лявото бедро, а след това и сина му в десния крак.

Съдия Николай Урумов го остави зад решетките, базирайки се на всички показания на свидетелите, като не е приел, че действията му са били при самоотбрана. Младежът има три предишни криминални регистрации за кражби и грабеж.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама