Кметицата на Дългопол е най-богата сред управленците във Варненско

17:56, 18 юни 15 / Политика 25 697 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметицата на Дългопол Маринка Иванова е най-богата сред колегите си от другите общини във Варненско. Това става ясно от имотните им декларации за миналата година, публикувани от Сметната палата, предаде Moreto.net. За 2014-а Иванова е декларирала доходи извън заплатата си в размер на 1 млн. 240 хил. лева. Освен тях е получила като дивиденти над 800 хил. лева. От прехвърляне на права или имущество има декларирани над 71 хил. лева. Разполага с налични парични средства в размер на повече от 200 хил. лева.

Кметицата на Дългопол през миналата година е придобила 315 ниви и лозя за суми от под 100 лева до над 1000. Извършила е и продажба на близо 70 имота.

Иванова е кметица от 4 години. Много преди това обаче тя основава фирмата „Ел комерс груп“ АД, която в началото се е занимавала със скрап, но след това се пренасочила към земеделието и производството на биологични храни. Именно благодарение на успешния си бизнес тя трупа състоянието си.

Далеч по-скромни са доходите и притежанията, които декларират останалите кметове на общини във Варненско.

Емануил Манолов, който ръководи Община Аврен, е придобил нива с площ 7 дка в село Царевци срещу 3000 лева. Освен това се е сдобил срещу 1500 лева с лек автомобил "Ауди", чрез средства от заплата. Той изплаща два кредита за общо над 35 хил. лева. През миналата година има доходи от близо 900 лева от рента и 6000 лева от прехвърляне на права или имущество.

Кметът на Община Аксаково Атанас Стоилов има на влог над 6000 лева. Една част от средствата са от заплата, а други от продажба на недвижим имот. Стоилов си е направил застраховка живот за над 6000 лева, а съпругата му Росица Стоилова за близо 5000 лева. Аксаковският кмет разполага с кредитна карта с лимит 30 хил. лева. Декларираните лек автомобил и имоти са закупени в годините назад. Притежава нива и трайни насаждения, придобити чрез наследство през 1998 година. Отново през предходните години Стоилов се е сдобил още с наследствена къща с двор в Аксаково. Като наследство съпругата му е получила части от парцел, вила с вилно място и къща с двор. Аксаковският кмет и жена му притежават апартамент и гараж, отново в същото населено място.

Атанас Трендафилов, който е кмет на Бяла, е декларирал покупка на лек автомобил "Фолксваген" срещу 7500 лева от заплата. На влог съпругата му има близо 60 хил. лева. Трендафилов има спечелени от Спортния тотализатор почти 20 хил. лева, а доходите му от продажба на къща с двор в Ямбол са близо 60 хил. лева.

Ипотечен кредит за 110 хил. лева пък има кметът на Ветрино Димитър Димитров. Освен него има още два кредита за около 30 хил. лева. През 2008 година има закупен лек автомобил за 10 хил. лева чрез заеми. От 2009-а е наследник на къща с двор във Ветрино. В годините преди това има закупени чрез заеми два магазина в Неофит Рилски и във Ветрино. Със съпругата му имат закупен апартамент във Варна, а самата тя е наследник на къща с двор в село Търнава, Бяла Слатина.

Кметицата на Вълчи дол Пенка Йорданова има налични парични средства в размер на около 20 хил. лева, както и банков кредит за близо 8 хил. лева. През изминалата година тя не е декларирала придобити имоти. Разполага с пет ниви от наследство, апартамент и части от две къщи в двор.

Кметът на Девня Атанас Кузев през миналата година е придобил нива в село Манастир, община Провадия, с площ от 3 дка, срещу сумата от 410 лева, които заделил от заплатата си. Съпругата му има кредит от 10 хил. лева.

Никакви промени в доходите и имуществото си не е декларирал кметът на Долни чифлик Борислав Натов.

Апартамент от 130 квадрата във Варна за 117 хил. лева след продажба на друг апартамент и добавени спестявания е закупил кметът на Суворово Павлин Параскевов през миналата година. Той има кола на лизинг за малко повече от 7 хил. лева.

Кметът на Белослав Желязако Петров пък има на влог около 14 хил. лева. Толкова са и доходите му и тези на съпругата му от пенсии.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама