Заличените регистрации в Грамада, Видинско, са около ¼ от новите

18:48, 18 юни 15 / Политика 25 310 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Около ¼ от общия брой нови регистрации в община Грамада са заличените по-рано днес, след като бяха установени нарушения. „За периода февруари - април 2015 по настоящ адрес общо 882 души - днес разбираме, че след проверки са установени нарушения при регистрацията и са заличени над 200 регистрации или 23% от регистрациите са извършени в нарушение на закона“, съобщиха пред София Topnovini.bg от Института за развитие на публичната среда. От неправителствената организация ще представят на специална пресконференция в петък повече данни около т.нар. изборен туризъм.

По-рано днес от полицията във Видин съобщиха, че са съставени актове на двама кметове и на служителка от дирекция ГРАО във Видинско, включително и на кмета на с. Тошевци в общината Маргарита Велкова, както и служителка в служба ГРАО в Грамада. 

В с. Тошевци в община Грамада новопоявилите се през тази година са два пъти повече от самото население според статистиката. Там живеят 125 души по постоянен адрес, новорегистрираните през февруари- април 2015 г. са 251- от тях след проверките са заличени 60 регистрации. За същия период на 2014 година в селото са придошли само 2 души. 

"Туристите" могат да повлияят на избора на кмет, коментират експертите.  

В гр. Грамада живеят 1501 - новорегистрираните са 323, след проверките са заличени 80 регистрации. 323-ма души увеличават жителите формално с почти с 1/4. За сравнение през 2014 за периода февруари - април са се заселили по настоящ адрес само 13 души в гр. Грамада.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама