Започна ремонтът на наводнената преди година ЦДГ „Звездица“ в Добрич

19:02, 18 юни 15 25 646 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Почти година след наводнението започна ремонтът на едно от засегнатите от бедствието учебни заведения в Добрич ЦДГ №23 „Звездица“, съобщи директорът Дора Дончева.

Община Добрич проведе обществена поръчка за избор на изпълнител на ремонтите на трите детски заведения, които пострадаха при бедствието през юни миналата година – детска ясла №6 и целодневните детски градини с номера 23 „Звездица“ и 24 „Приказен свят“. Общият размер на обществената поръчка е 388 858 лева с ДДС.  За ремонт на сградите бяха отпуснати средства от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет.

След проведената обществена поръчка за изпълнител на ремонта в ЦДГ №23 „Звездица“ е избран ЕТ „АС – Строй Янко Славчев“ – Самоков. Дружеството трябва да извърши подмяна на дограмата на целия първи етаж, който беше залят от водната стихия. Ще се сменят настилките, ще бъде премахната старата мазилка и направена нова в помещенията, които бяха залети от придошлата вода. Ще се извършат ремонтни дейности по фасадата на детската градина, хидроизолации, ще бъде възстановена пропаднала настилка в двора, обясни Дора Дончева. Според подписания договор, изпълнението на строителните работи трябва да приключи за 90 календарни дни, но уверението на фирмата – изпълнител е, че ще приключи до средата на юли. След края на ремонта ще бъдат напълно обновени помещенията на трите групи, които се помещават на първия етаж. В тях за новата учебна година се очаква да постъпят общо 85 деца. За всички тях за закупени нови легла, дюшеци, завивки, чаршафи, гардероби, преградни стени, дидактични шкафове, маси, като средствата за това са осигурени от дарители, спонсори, приятели на детската градина.

Директорът изрази благодарност към Община Добрич, която оказва съдействие за всичко.

След края на ремонта от екипа на детската градина отново ще разчитат на подкрепата на родителите, за да могат да се подготвят помещенията да посрещнат децата за новата учебна година. „Те винаги са до нас. Не са отказали нито за миг да ни помогнат. Никой не се разсърди, че за детето му не е удобно в групите, тъй като се наложи част от тях да бъдат настанени през учебната година във физкултурния салон, учителската стая, кабинета по музика“, сподели директорът. Нито едно дете не е било отписано то детската градина, а средната посещаемост на групите през учебната година е била 22 деца.

На благотворителния концерт, който детската градина организира, за да благодари на своите дарители, спонсори, приятели, са набрани 1810 лева. Предстои в началото на учебната година, съвместно с родителите, да се прецени за какво ще бъдат използвани средствата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама