За "Икономическа оценка на защитата на бедствия и аварии" говориха в Асеновград

19:10, 18 юни 15 / Любопитно 25 280 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По инициатива на катедра "Национална и регионална сигурност" към УНСС днес кметът на Община Асеновград Емил Караиванов проведе работна среща с научния екип по проекта на тема "Икономическа оценка на защитата на бедствия и аварии", съобщиха от общинската администрация.

На работната среща участие взеха Емил Караиванов, зам.-кметове, служители от Община Асеновград, представител от РУ "Полиция", представител от Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" и ръководителят на катедрата проф. Димитър Димитров, доц. Георги Павлов, асистенти и докторанти към катедрата.

Научният екип, който разработва три годишен научно-изследователския проект и представителите от община Асеновград обсъдиха въпроси, свързани с взаимодействието между институциите, механизмите за работа при бедствия и аварии, проблемните области и бюджетните ограничения за една община, превенциите, работата на доброволческите формирования, както и обученията на гражданите при бедствия и аварии.

Най-голям интерес за научния екип бе разрешаването на проблема със свлачището по пътя Асеновград-Лясково.

Зам.-кметът Пламен Йончев коментира действията на Община Асеновград по превантивната дейност за предотвратяване на потенциален риск от бедствията и авариите. Общинското ръководство изясни, че основен проблем за тях се явява липсата на координация и вземане на бързи управленски решения на различните административни нива и институции. Това пречи за осъществяване на адекватна и бърза реакция за преодоляване на проблемите, които са възникнали при бедствия и аварии.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама