Контрабандни цигари в два мерцедеса заловиха бургаски митничари

21:49, 18 юни 15 25 375 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
3250 кутии /65 000 къса/ контрабандни цигари в специално изградени тайници на два леки автомобила с румънска регистрация са открили бургаските митничари на Лесово, съобщават от пресцентъра на Агенция „Митници“.

Цигарите са били укрити в изграден от контрабандистите двоен под по протежение на цялото купе и на двете коли. Двата автомобила са от един и същи модел „Ванео" на марка „Мерцедес" и са пътували един след друг на интервал от 1 час в посока от Турция през България за Румъния.

Първият автомобил е пристигнал на митническия пункт в Лесово около 20:00 часа вчера. Селектиран е от българските митнически служители за щателна митническа проверка, която е извършена  в специализираното митническо хале. След демонтиране на предната пасажерска седалка е открит уникалния тайник, пълен с 36 000 къса цигари с марка „MM special slims" без акцизен бандерол. Час по-късно при щателната митническа проверка на втория автомобил е открит същия тип специално изграден тайник с 29 000 къса цигари без бандерол от същата марка- „MM special slims".

Срещу двамата румънски граждани с адресна регистрация в гр. Констанца са съставени актове за нарушение на Закона за митниците. Двата автомобила са задържани и подлежат на отнемане в полза на държавата.

Работата по случая продължава.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама