Русенският балет гостува с "Откровения" в София

06:48, 19 юни 15 / Култура 25 336 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На 25 юни, от 19.00 часа, балетът на Държавна опера- Русе ще представи на сцената на Националния музикален театър „Стефан Македонски” своята най- нова продукция „Откровения”. Гостуването в София е по покана на Международния музикален фестивал „Софийски музикални седмици”. Спектакълът е калейдоскоп от различни танцови техники и светоусещания.

Ангелина Гаврилова е солистка на Балет Арабеск, с репертоар от над 70 роли и редица участия в различни театрални и телевизионни проекти. С миниатюрата Молитва Анна Донева, на основата на Сюита за виолончело от Й.С. Бах, пресъздава състоянията на надежда и вглъбяване, от които се нуждае всеки в търсенето на своите съкровени мечти.

Асен Наков също оформя своя творчески почерк като солист в балет Арабеск. Работи със световноизвестни хореографи от САЩ и Канада, Англия и Холандия. В своята танцова миниатюра той използва хита на Енгелберт Хъмпърдинг Сянката на твоята усмивка, невероятния глас на перуанската легенда Има Сумак и колаж от латино ритми, за да изрази сложният лабиринт от взаимоотношения между мъжа и жената.

Християн Бакалов е европейска и световна звезда като танцьор, с престижни проекти във Франция, Белгия, Норвегия и САЩ. Той е автор на мъжки танц, чиято основа са емоционалните послания с вечния шансон на Au Suivant на Жак Брел.

Художественият ръководител на балетната трупа на театъра Силвия Томова дава шанс и на двама млади изпълнители от балета - Александър Марков и Мариян Янков, да се изявят и като хореографи. Техният хип- хоп танц Странен отряд е и с ефектното мултимедийното решение, също дело на балетен артист от трупата - Теодор Цаков.

Виртуозният танцьор и световен първенец на Electric boogaloo Свен Велер подари на Русенска опера своя танц Музикална кутийка, поставен от него с балетните артисти от трупата. На 25 юни публиката ще се срещне с най- бурно развиващите се танцови стилове, които изразяват чувствителността на младите хора днес.

Участват Весела Василева, Елена Харалампиева, Зорница Петрова, Беатрис Ралева, Радка Петрова, Никол Джиброва, Малина Арнаудова, Детелина Кремакова, Цветелина Катрин Котова, Грета Георгиева, Жаклин Драганова, Александър Марков, Мариян Янков, Теодор Цаков, Стоян Фъртунов, Антон Иванов, Деян Добрев, Михаил Дамянов и др.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама