Започва изграждането на интермодален терминал до Пловдив

06:54, 19 юни 15 / Любопитно 25 280 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на Пловдив Иван Тотев и Мария Чакърова – директор на дирекция „Стратегическо развитие и инвестиционни проекти“ в НКЖИ, ще дадат старта на строителните дейности по обект „Изграждане на интермодален терминал в Южен централен район на планиране в България – Пловдив“ днес в село Златитрап, жп гара „Тодор Каблешков“, съобщиха от общинската администрация.

Проектът има голямо стратегическо и икономическо значение в регионален, национален и общоевропейски аспект.Основната цел при реализирането му  е да се постигне подобряване на интермодалността в югоизточния регион на Европейския съюз чрез създаване на условия за оптимално взаимодействие и интеграция на различните видове транспорт.

Това е първият интермодален терминал в България, който ще бъде изграден с европейско финансиране. Проект „Изграждане на интермодален терминал в Южен централен район на планиране в България - Пловдив“ се осъществява със съфинансиране от Европейския фонд за регионално развитие, чрез Оперативна програма „Транспорт” 2007-2013 г.

Изпълнител по договора за проектиране и строителство е „Трейс Груп Холд“ АД, а оценката на съответствието и строителният надзор ще се осъществят от Обединение „Рубикон-Тест”. Общата стойност на проекта възлиза на 10 366 989 лева без ДДС и включва разходите по цялостната подготовка и строителство на терминала.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама