Министри ще отговарят за инцидента в Анево

07:25, 19 юни 15 25 383 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
 Инцидентът на полигона в Анево, нарушения при обществените поръчки в здравеопазването, мерки срещу купуването на шофьорски книжки и осигуряването на безопасни храни – това са част от въпросите, на които ще отговарят днес миниситри по време на парламентарни контрол.

 Питанията са общо 32 към 7 министри.

 Единственият въпрос към вътрешния министър Румяна Бъчварова е за инцидента в Анево, където загина американски гражданин, а други четирима бяха ранени. Същият въпрос е зададен и на военния министър Николай Ненчев.

 Най-много въпроси има към министъра на земеделието Десислава Танева – общо 15. Тя ще говори за контрола по безопасност на храните, готвената оптимизация на структурата на Българска агенция за безопасност на храните и др.

 Здравният министър Петър Москов трябва да представи мерки за намаляване на нарушенията при възлагане на обществени поръчки в системата на здравеопазването.

 Ивайло Московски, министър на транспорта пък ще трябва да обяснява как ще се прекрати практиката на купуване на шофьорски книжки, както и за кражбите на гориво от БДЖ. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама