С "добър" се представиха зрелостниците в Търговище на матурите

07:26, 19 юни 15 25 259 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Добър 4.06 е средният успех на зрелостниците от област Търговище на задължителната матура по български език и литература. данните бяха публикувани от Регионалния инспекторат по образованието, който класира всички учени заведения в региона според оценките на техните възпитаници по 9 предмета.

Специално на задължителната матура по български най-добре са се представили дванадесетокласниците на езиковата гимназия в Търговище, на които не достигат по-малко от три стотни за успех от пълна петица. Техни подгласници са учениците от гимназия "Христо Ботев" в Попово и двете среднообщообразователни училища в Търговище. На втория задължителен зрелостен изпит, чийто предмет учениците можеха да избират средния успех за областта е 4.30, а подреждането на най-добре представилите се училища е същото.

От всички предмети на които са се явявали завършващите най-добре са се справили математиците, които са постигнали среден успех от  4,99. Към "много добър" клонят и оценките по химия, чужд език и философския цикъл. Над 4 е и средния успех по биология, където на матура се явяваха най-много желаещи. 3,99 са сборуваните оценки по история, с две десети по-ниски са по география.

Според данните на Министерство на образованието Търговище е сред областите, в който зрелостниците са надхвърлили постиженията на предния випуск.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама