Eмблематичната зала „Сливен” готова в края на септември

08:34, 19 юни 15 25 277 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ремонтът на емблематичната концертна зала в Сливен, носеща името на града, е в ход, увериха от общинската администрация.  Изпълнена е характерната облицовка на тавана. Работи се по облицовката на стените. Пред окончателно завършване са вентилационната и ВиК инсталации. В реконструираната зрителна зала е увеличено разстоянието между редовете. Това ще намали броя на седящите местата, но ще създаде повече комфорт за зрителите.  Очаква се монтажът на седалките да стане през юли.

 Сливенски фирми извършват ремонта на сградата. Готово е пропадалото на сцената и в момента се работи по монтажа на горната сценична механизация. Монтирана е металната конструкция за концертния орган. Довършват се аварийни изходи и предстои доизграждане на рампа за хора с увреждания, както и асансьор, който ще осигури достъпна архитектурна среда и достъп до всички нива на залата .

„Имаме уверение от електроразпределителното дружество, че скоро ще има нов трафопост. Всички дейности са организирани и се надяваме залата в края на септември да заработи. Строителните работи може да завършат по-скоро, но имаме и организация за експлоатация с оборудване по други дейности, които нямат отношение по строителството, но все пак са задължение да организираме и експлоатацията на подобен обект“, обясни заместник-кметът  Иван Манчев.

 По думите му има известно забавяне на ремонта, тъй като сутеренният етаж е собственост на други лица, с които трябва да се договорят изискванията за достъпна среда и инсталирането на асансьор. При връщането на имота на община Сливен е върната само залата, но без сутеренния етаж, уточняват от общината.

Община Сливен получи финансиране за ремонт на бившата зала "Георги Кирков", днешна "Сливен" от публичната инвестиционна програма на правителството на Пламен Орешарски по ПМС 19 от 2014 година. Друга част от финансирането е от общинския бюджет. Общината е извършила и допълнителни дейности като металната конструкция на органа,  допълнителни аварийни изходи и други.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама