Информационна среща по проект на Българската фестивална асоциация ще се проведе в Пловдив

08:56, 19 юни 15 / Любопитно 25 262 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Информационна среща по проект на Българската фестивална асоциация (БФА) "Българо – норвежко партньорство за прозрачна и ефективна публична подкрепа на културния сектор в България", осъществяван с финансовата помощ на Програмата за подкрепа на НПО в България по ФМ на ЕИК 2009 – 2014 г. ще се състои днес от 11.00 ч. в хотел "Империал" в Пловдив.

Срещата има за цел да запознае представители на фестивалния и гражданския сектор в Пловдив с проекта и постигнатото до момента. Основаната цел на събитието е получаването на непосредствена обратна връзка от всички заинтересовани страни на местно ниво, включително от представители на неправителствените организации, местните власти, местни медии и пр.

Програмата ще бъде представена от д-р Момчил Георгиев – експерт по проекта, Васил Димитров - Председател на УС на БФА и член на Работната група по проекта и Александра Гълъбова – ръководител на проекта и изпълнителен директор на БФА.

След срещата ще има дискусия за фестивални въпроси и предизвикателства, включително в контекста на "Пловдив – европейска столица на културата 2019", конкретни предложения за реформи на местно и национално ниво. Всички те ще бъдат обсъдени и включени като допълнения към Бялата книга с препоръки за реформи в сферата на културата.

Събитието е част от поредицата от срещи в градовете Пловдив (19 юни 2015), Бургас (20 юни 2015), Варна (21 юни 2015), Русе (22 юни 2015), в рамките на проект "Българо-норвежко партньорство за прозрачна и ефективна публична подкрепа на културния сектор в България".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама