Легенди на леката атлетика идват в Стара Загора

08:58, 19 юни 15 / Спорт 25 238 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Двама великани в леката атлетиката Сергей Бубка и сър Себастиян Коу пристигат в Стара Загора като гости на Европейското първенство първенство по лека атлетика – втора лига, което започва утре на стадион „Берое”.

Днес от 12.30 часа организаторите на шампионата ще дадат пресконференция. На ще присъстват кметът на община Стара Загора Живко Тодоров, Емилия Драгиева, член на Организационния комитет за провеждане на шампионата, Добромир Карамаринов, председател  на Българска федерация по лека атлетика (БФЛА) и първи вицепрезидент на Европейската атлетика (ЕА), както и делегатът на Съвета на Европейските атлети Мюнир Яраш. Заедно с тях на въпроси ще отговарят Сергей Бубка Ивет Лалова, която е част от българския отбор в шампионата. 

Легендите Сергей Бубка и сър Себастиян Коу ще направят едновременно в България една от важните стъпки в предизборните си кампании за президент на Международната федерация по лека атлетика (ИААФ). Изборите са преди световното в Пекин през август. Двамата са единствените кандидати за поста.

Предполага се, че ще търсят подкрепата на Добромир Карамаринов, който е и  - първи вицепрезидент на европейската централа и шеф на Балканската атлетическа асоциация, в която членуват 15 страни.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама