Поставят паметник в Плевен на проф. Асен Златаров

09:28, 19 юни 15 25 254 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Да бъде поставен паметник на проф.Асен Златаров в Плевен внася за сесията, насрочена за 25 юни, кметът проф.д-р Димитър Стойков. То е в отговор на направено предложение от ръководството на Професионалната гимназия по електроника и химични технологии, която носи името на известния учен. Ръководоството на гимназията, инициативен комитет и училищното настоятелство предлагат във връзка с отбелязване половинвековния юбилей на ПГХЕТ и 130 години от рождението на проф. Златаров, да бъде поставен паметник.

Назначена от кмета на Плевен комисия с председател главния архитект на Общината, арх. Светослав Митев, е предложила мемориалът да бъде поставен в зелена площ пред сградата на основния корпус на гимнзията. Предложението на Комисията е разгледано и прието на заседание на Общинския експертен съвет по устройство на територията на Община Плевен.

Изработването на паметника трябва да стане след провеждане на конкурс и представяне на инвестиционен проект на паметника. Спечелилият конкурса проект трябва да бъде внесен за съгласуване в Специализиран експертен съвет на Министерството на културата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама