Обявиха конкурси за директори на 10 общински и едно държавно училище в Добрич

09:34, 19 юни 15 25 833 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Регионалният инспекторат по образование обяви конкурси за директори на десет общински училища в Добрич и областта. От МОН пък оповестиха, че се набират кандидати да оглавят Професионална гимназия по туризъм „П. К. Яворов“.

Нови директори ще имат Ученическо общежитие в Добрич, начално училище „Отец Паисий” в с. Плачи дол, основно училище „Братя Миладинови” в с. Черна, СОУ „Стефан Караджа“ в Каварна и НУ „Христо Ботев” в с. Септемврийци, Помощното училище-интернат „Акад. Тодор Самодумов” в с. Кранево, Общинските детски комплекси в Шабла и Тервел, ОУ „Христо Смирненски“ в Генерал Тошево и ОУ „Васил Левски“ в с. Преселенци.

Кандидатите трябва да са български граждани, да не са осъдени на лишаване от свобода с влязла в сила присъда за умишлено престъпление, да не са лишени от правото да упражняват професията си и да не страдат от заболявания и отклонения, които застрашават живота или здравето на децата и учениците, да не им е налагано дисциплинарно наказание „уволнение”. Те трябва да имат завършена образователно-квалификационна степен на висшето образование „бакалавър” или „магистър”, да имат не по-малко от 3 години учителски трудов стаж, като компютърна грамотност и ползването на чужд език са предимство, се посочва в заповедите за обявяване на конкурсите.

Конкурсът ще се проведе в три етапа. На първия кандидатите ще се пресеят по документи. След това те ще се явят на писмен изпит – тест, а третият етап е интервю.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама