Местан защити ДПС-депутата с апартамента на безценица: Това е политическа репресия

10:19, 19 юни 15 / Политика 25 239 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Председателят на ДПС Лютви Местан защити горещо организационния секретар на ЦОБ на партията Мустафа Карадайъ. Вчера от Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика обвиниха депутата от Движението в "тежка политическа корупция", като представиха разкрития как той е закупил апартамент с пазарна оценка около 100-110 000 лева за едва 6 000 лева и компенсаторни записи.

"Това е преднамерена атака и политическа репресия", каза Местан. Според него Карадайъ е един от най-отявлените представители на ДПС и силно критичен член на Комисията и заради това е атакуван. По думите на Местан той не е извършил нищо не законно, тъй като по онова време такива са били разпоредбите. На въпрос дали е неморално, председателят на Движението заяви: "Въпросът за морала е функция на закона".

Той призова да бъдат огласени имената на всички депутати, закупували държавни апартаменти. Именно такова намерение изявиха вчера и от Комисията. Въпреки това Местан обвини депутатите в "избирателност".

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама