Многократно осъждан крадец, задигнал мотопед и сок от бъз, се отърва с условна присъда

11:21, 19 юни 15 25 292 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Рецидивист се отърва с условна присъда, след поредица от кражби, извършени в периода от 29 януари 2015 до 18 февруари 2015 г. На седем пъти той разбил чужди имоти, от които задигнал множество електроуреди за строителство и ремонтни работи, както и други вещи, повечето използвани за същите цели.

Мъжът не се посвенил да открадне дори няколко бутилки сок от бъз, на които се натъкнал при разбиването на един от имотите. Сред плячката му фигурира и стар мотопед. Щетите, които нанесъл, според направените експертизи, са за над 3 000 лева.

Въпреки това той се отървал леко. Признал се за виновен и сключил споразумение с прокуратурата. В него се посочва, че е възстановил вредите, но не се уточнява, дали е върнал вещите или ги е платил. В последния случай собственикът никога не получава реалната цена на собствеността си, тъй като тя се определя от експерти, които задължително вземат под внимание, че стоките не са нови и при оценяването им правят „отстъпка“ заради амортизация.

Наказанието, договорено с държавното обвинение, е 2 години условно, с 4 г. изпитателен срок. Възпитателната работа през него с рецидивиста е възложена на съответното полицейско управление при Областната дирекция на МВР в Русе по местоживеене.

Мъжът ще трябва да покрие и разноските по досъдебното производство, направени за експертизи.

Одобреното от съда споразумение има последиците на влязла в сила присъда. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама