Слагат табели на площадки за разхождане на кучета в Шумен

11:22, 19 юни 15 25 439 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Специални табели, които обозначават местата за разхождане на кучета ще бъдат поставени до месец в Шумен. “Указателните знаци ще бъдат два вида- едните със забранителен текст, че там не може да се пускат кучета, ще се сложат на детските площадки в града, а вторият вид табели с надпис “Площадка за свободно разхождане на кучета” пък ще бъдат монтирани на определените за това места”, обясни Свилена Иванова от отдел “Инспекторат” на община Шумен. Тя уточни, че под свободно разхождане се разбира, че там четириногите любимци ще могат да бъдат пускани без каишки и повод.

Табелите вече са изработени, предстои да бъдат уточнени местата, където ще се поставят.

Междувременно стана ясно, че общинската администрация предлага да бъдат намалени разрешените места за разхождане на домашни кучета. Оттам са изготвили проект за изменение на Наредбата за отглеждане на кучета, според който площадките за разходка на домашните любимци от 21 на брой стават на 15. Шест от съществуващите досега площадки ще отпаднат.

Забранено ще бъде вече разхождането на кучета на ул. „Плиска”, срещу старата Мототехника. Аргументът е, че площадката граничи с релсов път от ЖП инфраструктура и с натоварено кръстовище, което я прави опасна за ползвателите.

Заради монтирани детски съоръжения от списъка с разрешените места отпадат площадките на  бул.”С. Велики”, източно от подлеза до Томбул джамия и в кв. „Херсон” зад бившето ОСО.

Кучета няма да може да се разхождат и в кв. „Б. Българанов”,  срещу ул. „Рила”, тъй като площадката граничи с частни терени и това според кметството я прави неудобна за ползване. От разрешените места отпада и теренът до автобусния обръщач в парк „Кьошковете”, тъй като паркингът на автобусния обръщач е отдаден на концесия за ползване от „ Карлсберг България ” АД.

На терена между ул. „София” и ул. „Г. Кирков” пък има учредено право за строеж на многоетажна жилищна сграда.

Проектът за изменение на Наредбата предстои да бъде гласуван от Общинския съвет на сесията идния четвъртък, за да влязат в сила промените.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама