Махат сергиите и скарите в Шкорпиловци, заменят ги с павилиони

11:42, 19 юни 15 25 314 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Сергиите и скарите на открито в курорта „Шкорпиловци” остават в миналото, съобщиха от Община Долни чифлик. На тяхно място това лято ще бъдат поставени модерни павилиони.

Вече са ясни и местата на алуминиевите къщички, в които се очаква да се предлагат плажни артикули, сувенири, храна и напитки. Очаква се по протежението на алеята, която води до централния плаж, да се появят 27 павилиона, като редът за издаване на разрешения, както и за поставянето им е регламентиран в Наредбата за реда и условията за издаване на разрешение за поставяне на временни преместваеми обекти за летния сезон за община Долни чифлик.

За т. нар. „тротоарно право”, наемите зависят от групата, в която се намира населеното място, уточниха от общината. С най-високи цени на наемите за сезона са Ново Оряхово,село Шкорпиловци, курортът „Шкорпиловци”, вилните зони и вилните селища. Там за квадратен метър се плащат по 50 стотинки на ден или 6 лв. на месец. Таксата е за ползване на тротоари, площади, улични платна и други терени за разполагане на сезонни тераси към заведения за хранене и развлечения, както и за разполагане на маси, столове и  витрини.

За плажа, който е държавна собственост и на който временни преместваеми обекти се поставят по друг ред, са предвидени само заведения за хранене. По новата крайбрежна алея на Шкорпиловци не са предвидени места за преместваеми обекти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама