Жителите на "Столипиново" излизат на протест, искат оставката на Москов

12:05, 19 юни 15 / Любопитно 25 321 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Жителите на пловдивския квартал "Столипиново" ще излязат на мирен протест на 26 юни (петък)", съобщи Яшар Асан, председател на сдружението на бедстващите в Пловдив.

"Омръзна ни да бъдем разменна монета за политическите партии в България. Искаме мир и спокойствие и по-добро бъдеще за децата ни", каза още той.

По думите му протестните действия са предизвикани от последните инциденти в Гърмен и столичния квартал "Орландовци". Според Яшар "размириците" и на двете места са политически.

На мирния протест хората от "Столипиново" ще поискат и оставката на министъра на здравеопазването Петър Москов, защото според председателят на сдружението на бедстващите в Пловдив линейките не искат да влизат в квартала и да оказват първа помощ на нуждаещите се.

Яшар иска от социалния министър Ивайло Калфин да бъде изготвена специална програма за интеграция на малцинствата.

"Проблемът с незаконните постройки не е от сега. Когато се строяха, всичко беше наред. Сега къде ще отидат тези хора, ако им бутнат къщите", пита той.

"Вместо да мислите как да гласуваме на изборите – референдуми и т.н., време е да помислите за нас. Тези пари могат да бъдат похарчени за разрешаване на проблемите в гетата." С тези думи председателят на сдружението на бедстващите се обърна към премиера Бойко Борисов, президента Росен Плевнелиев и кмета на Пловдив Иван Тотев.

"Г-н Борисов, още помня вашия призив по време на кампанията ви за кмет на София. Тогава вие казахте, че трябва да бъде изготвена програма за интеграция. С това ме спечелихте. Сега ви питам какво стана с тази програма?", каза още Яшар.

Специално за Пловдив исканията са за повече внимание към ромските махали. "Кметът прави много за Пловдив, но не и за гетата. Едно представление не е организирал", допълни той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама