Мустафа Карадайъ: Купих законно апартамента

12:25, 19 юни 15 / Политика 25 337 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Имотът, който депутатът от ДПС Мустафа Карадайъ е закупил, е придобит законно, твърди самият той. Вчера от Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика обвиниха депутата от движението в "тежка политическа корупция", като представиха разкрития как той е закупил апартамент с пазарна оценка около 100-110 000 лева за едва 6 000 лева и компенсаторни записи.

"Към съответния момент, когато съм закупил имота е действал Закон за държавната собственост, имало е правилник към него, действал е и Закон за обезщетяване на собственици на одържавени имоти. Всички тези закони са спазени и всичко е в рамките на закона, тъй като законите определят, кой има право да закупи такива жилища, на какви условия трябва да отговаря и на какви условия могат да ги закупят", каза той. И обвини колегите си от комисията за конфликт на интереси, че не са се запознали със законовите разпоредби.

По думите му преди около месец поради тази причина, че не искат да спазват писаните правила той е поискал оставката на председателя на комисията Валентин Николов и тогава се аргументирал с това, че комисията като предмет има няколко задачи, едното е конфликт на интереси, другото е корупция и третото е парламентарна етика. По трите теми председателят на комисията заявявал, че тя няма компетенция, по които са описани, казва Карадайъ.

Той съобщи още, че ВАС е отменила решение на ЦИК за образуване на общинските избирателни комисии. Според него това е опит Централната избирателна комисия да се намеси в изборния процес, тъй като все още няма указ на президента за местния вот.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама