От днес Пловдив е столицата на дизайна

12:34, 19 юни 15 / Култура 25 340 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Международният фестивал за дизайн и визуална култура ONE DESIGN WEEK започва тази вечер, съобщиха организаторите.

Стартът е в 18 часа със специална дизайн обиколка на изложбите в пловдивския квартал на творческите индустрии – Капана. Час по-късно ще е и официалното откриване на сцената при Ядрото, където ще бъдат представени програмата и основните акценти. Фестивалът се организира от  платформата за култура "ЕДНО", в партньорство с Община Пловдив и "Фондация Америка за България" в подкрепа на Пловдив - Европейска столица на културата 2019.

Мащабната интерактивна 3D мапинг инсталация “Cnnctr” (Конектор), създадена специално за фестивала, ще превземе фасадата на бившия Партиен дом на площад Централен от 21,30 часа. Инсталацията може да бъде управлявана чрез апликацията за smart телефон/таблет – Cnnctr, достъпна за iOS и Android.  Мащабният проект може да бъде видян всяка вечер от 21,30 часа в рамките на фестивала. Концепцията е вдъхновена от дигиталните взаимоотношения между хората и участието им в различни социални мрежи.

В 22 часа силен музикален старт с парти в Концертна зала ще дадат експерименталната аудио-визуална формация и творчески колектив Мелформатор, едно от най-популярните имена от родната парти сцена – DJ дуото Sirius & Methodikal (Reel Feel) и артистът, известен с перфектен музикален вкус и внушителна селекция от винили - Konstantin Timoshenko (Help Me Jones). Пространството на Операта ще бъде специално преобразено за случая от  аудио-визуална инсталация. Входът е свободен.

Фестивалът продължава до 28 юни, над 200 артисти и дизайнери от 20 страни ще се изявяват в над 30 различни локации в Пловдив.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама