Шуменци скочиха срещу обновена зона за отдих

12:34, 19 юни 15 25 273 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Жители на кв. “Добруджа”, където преди дни беше открита ремонтираната градинка пред читалище “Тодор Петков”, сега събират подписка срещу нея. В Инициативния комитет са родители, чиито деца са отраснали там. Вечер в градинката се събират стотина души.

Над 190 са вече подписите под искането, с което хората настояват общината да реконструира новоткритата зона за отдих.

“Искаме да се увеличат съоръженията на детската площадка, да има още една пързалка и люлки. Преди да започне ремонта имаше люлки, на които можеше да се качат 12 деца, няма логика сега да има само за две, вечер тук се събират много малчугани”, обясни Дарина Райкова от Инициативния комитет на родителите.

Тя допълни, че като строеж и изпълнение, обновената градинка не им харесва, по площадките има много остри ръбове, високи бордюри, излишни градинки. Отнето е доста пространство за игра, няма как децата да бягат сред теменужките.

“На мястото, където сега е фонтанът, малчуганите чертаеха на асфалта дама и скачаха на воля. Сега това няма как да се случи”, допълни Райкова. Възрастните хора пък са недоволни от новите пейки, били доста неудобни като “скари” и без облегалки.

Инициаторите на подписката уточниха, че преди да почне ремонтът общината не е направила никакво допитване до хората какво точно искат. Той е извършен много бързо, за около 2 месеца.

Подписката ще върви още седмица, след това ще бъде внесена в Общината.  Градинката пред читалище “Тодор Петков” беше ремонтирана по проекта по ОП Регионално развитие “Шумен по-доброто място за живеене”. Стойността на обекта е над 350 хил. лв., изпълнител е ЖСП “Стил”. Оттам обясниха, че са работили по дадения им проект и за изпълнили заложеното в него.

По проекта “Шумен по-доброто място за живеене” вече са изградени две детски площадки и спортно игрище в кв. “Тракия” и изцяло бе ремонтиран и асфалтиран бул. “Велики Преслав” в кв. “Дивдядово”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама