Закърпиха бул. "Иван Вазов", сега ще го асфалтират

13:09, 19 юни 15 25 311 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Текат последните работи по мащабния ремонт на по бул. "Иван Вазов", информираха от Община Бургас. През почивните дни ще бъде извършено цялостно асфалтиране на пътното платно в участъка от ул. "Цар Калоян" до ул. "Цар Петър". Движението ще бъде спряно в периода от 06:00 часа на 20 юни, събота, до 08:00 часа на 21 юни, неделя.

Към бул. "Иван Вазов" няма да може да се влиза и от улиците "Гладстон" и "Шейново".

Алтернатива за пътуващите в посока от ст. "Черноморец" към централната градска част е маршрутът бул. "Княгиня Мария Луиза" - ул. "Сливница" - ул. "Христо Ботев". В обрата посока водачите могат да използват маршрута ул. "Цар Борис І" - "Княгиня Мария Луиза" - надлез на ст. "Черноморец". Вторият вариант за придвижване от централната градска част е от бул. "Сан Стефано" - "Княгиня Мария Луиза" - надлез на ст. "Черноморец". 

Ремонтът на бул. "Иван Вазов" обхвана всички негови части. Старата асфалтова настилка беше фрезована и отстранена. На нейно място ще има два пласта асфалтобетон. Почистени са дъждоприемните шахти, направени са промени на колекторната система, за да се постигне оптимално отводняване. Под трасето е положена оптично-кабелна мрежа. През месец юли ще се извърши ремонт на тротоарите и подпорната стена. Ще бъде направена специална организация, която да не затруднява движението. До средата на юли ще приключи поставянето на хоризонталната и вертикалната маркировка.

След цялостното асфалтиране булевард "Иван Вазов" ще бъде отворен за движение, което чувствително ще облекчи трафика в района.

Спирането на движението по булевард "Иван Вазов" ще бъде използвано за облагородяване на зеленината в района на улица "Мария Луиза". Короните на дърветата там ще бъдат подрязани и нивото им ще бъде повдигнато над контактната мрежа на тролейбусите. Така те няма да я повреждат при силен вятър и бури. Озеленителните екипи ще започнат работа в 07:00 часа на 20 юни, събота, и ще приключат с подрязването до края на деня. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама