Балканите подкрепят България за Европейско по лека атлетика

14:26, 19 юни 15 / Спорт 25 381 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Балканите имат петима представители в ръководството на Европейската федерация. Ще подкрепим кандидатурата на България за европейско първенство по лека атлетика в зала през 2019 г. ", съобщи в Стара Загора делегатът на Съвета на Европейските атлети Сали Мюнир Яраш.

"Целта ни е да организираме европейското в новостроящата се зала в Бургас през 2019 г., но не е фатално да домакинстваме и през 2021 г.", поясни пък Добромир Карамаринов председател на Българска федерация по лека атлетика (БФЛА) и първи вицепрезидент на Европейската атлетика (ЕА).

Карамарино, Яръш и Ивет Лалова дадоха пресконференция за предстоящото Европейско отборно първенство по лека атлетика, което ще се проведе на стадион "Берое" през уикенда.

„Стара Загора влезе в световните спортни новини, защото тук ще бъде и бъдещият президент на Международната федерация по леката атлетика”    , допълни Карамаринов. В Града на липите пристигат лорд Себастиян коу и Сергей Бубка, които са кандидати за шефския стол. Освен тях на стадиона ще бъде и Ахмед Ал Камали от Обединените арабски емирства, който е член на Съвета на международната рекоатлетическа федерация. 

В Европейското отборно първенство  - Втора лига ще участват отборите на България, Сърбия, Хърватия, Словения, Унгария, Исландия, Дания и Кипър. „Тази година няма да има изпадащи отбори, защото участниците в следващия издание на турнира вече ще бъдат 12”, съобщи Сали Яраш. Състезанието дава възможност  за покриване на нормативи за олимпийските игри в Рио Де Жанейро - 2016.

Най-известното име сред участниците на турнира е унгарецът Кристиан Парш, олимписки шампион по хвърляне на чук от игрите в Лондон. Той обяви, че стадиона и секторът за хвърляния са на високо ниво.

"Моята работа започва утре. Аз получавам много любов и енергия от българската публика и ще дам всичко от себе си за добър резултат тук", заяви Ивет Лалова.

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров пък си пожела отново рекордна публика на стадиона за двата състезателни дни, дори повече отколкото на  Европейското по футбол за юноши.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама