Осуетиха контрабанда на милион къса цигари

14:37, 19 юни 15 25 400 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Близо милион къса контрабандни цигари са задържани на МП Капитан Андреево през последните десет дни. В помощ на митническите служители от „Митническо разузнаване и разследване", „Борба с наркотрафика" и мобилни митнически групи към Централното митническо управление, които провеждат специализирани акции на пункта срещу контрабандата на цигари, са включени и три митничарски кучета, обучени за откриване на тютюневи изделия.

При един от случаите при щателна митническа проверка на пристигащ от Турция лек автомобил „Рено Лагуна" с българска  регистрация, митничарско куче откри  403 кутии /8 060 къса/ цигари от марките „LM", „Karelia" и „ MM" без бандерол, укрити в три специално изработени тайници. При други два случая специално обучените кучета откриха в леки автомобили „Мерцедес" с българска регистрация 7  тайници, напълнени с 445 кутии /8 900 къса/ контрабандни цигари „ММ".

Цигарите са иззети. На нарушителите са съставени актове по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени стоки, за които се дължи акциз през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи, както и за използване на превозно средство, в което е установено наличието на тайник.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама