Показаха необичаен художествен проект в Пловдив

14:40, 19 юни 15 / Любопитно 25 293 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В "Капана" се състоя официалното откриване на необичайния художествен проект Animalia, съобщиха организаторите на изложбата в Пловдив. Илюстраторът Милена Радева и скулпторът Илия Бояров показаха под лупа много познати, но представени по непознат начин животни от нашите географски ширини и ни убедиха, че можем да търсим връзка между научната илюстрация и малката пластика.

Авторите също доказаха, че реализмът и на най-малките детайли в изкуството има своето естествено и обединаващо място в дигитализираното ни ежедневие.

Идеята за тази артистична симбиоза се ражда по време на конструктивна дискусия между двамата автори, които започват да изследват несъществуващата на пръв поглед концептуална близост между илюстрацията в по-голям от стандартния размер и реалистичната скулптура в малък мащаб в контекста на ключовото значение на биоразнообразието за нашето съществуване.

Този разговор се трансформира в 25 научни илюстрации и 22 пластики, които оживяват пред очите на зрителя чрез своите цветове, материали и неподозирана метафорична наситеност.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама