Искат доживотен затвор за съпрузи убийци

14:55, 19 юни 15 25 355 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Обвинителен акт с искане за доживотен затвор за съпрузите Огнян и Галина Петкови Петкови от Пловдив е внесен от Окръжна прокуратура Стара Загора в Окръжния съд. 45-годишният мъж и 32-годишната му съпруга са обвинени по чл.199 от Наказателния кодекс за грабеж, придружен с убийството на 35-годишния дистрибутор Кънчо Кънчев от Първомай. Това е максималното наказание за подобно обвинение.

Тялото на Кънчев бе открито в нива на пътя между Първомай и Чирпан на 11 декември м. г. с десет прободни рани и една огнестрелна. Двамата съпрузи, които са във фактическа раздяла, бяха задържани на 14 декември.  Според разследването след предварителна уговорка и изготвен план двамата ограбили и убили 35-годишният дистрибутор. До издирването му се стигна, след като бусът, с който зареждал магазини, бе намерен празен и отворена врата.

При претърсване в дома на Галина и автомобила на Огнян са открити достатъчно доказателства за извършеното престъпление. Двамата са дали подробни обяснения как е станало всичко и са съдействали на разследването, с което на практика са признали вината си. Разпитани са и множество свидетел

Според прокуратурата убийството и грабежът са извършени на 10 декември м.г. От Кънчев съпрузите взели 8600 лв, мъжка чантичка с документи и мобилен телефон. Убийството е извършено с пистолет „Зауер 1930”, модел „Бехерден” и нож с дължина на острието 10-12 см.

Двамата съпрузи били в развод и не живеели под един покрив. За тригодишната им дъщеря се грижи бабата. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама