С 9 бройки намаляват щата на РЗИ – Шумен

15:06, 19 юни 15 25 443 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Щатните служители в Регионална здравна инспекция в Шумен ще бъдат намалени с 9 бройки. Така от 80 работещи към момента в Инспекцията ще трябва да остана 71 души.

Съкращаването на персонала идва след решение на Министерски съвет в сряда, с което кабинетът одобри промени с цел оптимизиране на разходите за персонал в системата на Министерството на здравеопазването.

Директорът на РЗИ в Шумен д-р Пепа Калоянова зави, че ще се стреми да бъде съкратен персонал с административни функции. „Няма да е лесно, но ще търсим оптимизация, при която да се запази качеството на работа”, зави тя пред Topnovini.bg.

Д-р Калоянова обясни, че се очаква публикуването на решението на Министерски съвет в Държавен вестник. „Там ще видим какви са сроковете и до кога трябва да се извърши тази оптимизация”, каза тя.

Според решението на Министерски съвет чрез оптимизиране на разходите за персонал в системата на Министерството на здравеопазването се изпълнява политиката на правителството за повишаване на ефективността на публичните разходи и спазване на съответните разходни тавани, посочени в Закона за държавния бюджет за 2015 г. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама