Рашидов за очите на Самуил: Моите помръкнаха

15:15, 19 юни 15 / Политика 25 374 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Недейте, моите помръкнаха". Така министърът на културата Вежди Рашидов отклони репортерските въпроси за светещите очи на най-новия паметник в София - този на цар Самуил. Именно специална комисия към ведомството ще решава дали монументът ще остане в този си вид.

"Няма да чуете от устата ми лоша дума за творец", каза още той и отказа да коментира творби на своите колеги нито като министър, нито като скулптор. Освен това призна, че е бил рецензент и преподавател на Александър Хайтов, чието дело е паметникът.

Министърът коментира и ситуацията, в която са изпадали творците от поколението на починалия преди дни Борис Гуджунов. Рашидов обясни, че след като от министерството разбрали за състоянието на естрадния певец, са му дали около 8 000 лв. Отделно Рашидов дал лични пари, събрали и от НДК - около 1 000 лв.

Вежди Рашидов, който имаше над 2.5 млн. евро в КТБ, заяви, че вече не държи парите си в банка. Думите му отговарят и на данъчната му декларация, която бе обявена преди дни. "Ям и пия вече - в ресторантбанк си ги държа", каза той. 

Министърът на културата твърди, че все още не е получил своите пари от затворената банка. Той се опита да ги спаси с цесии, но явно не е успял. "Има обжалване", лаконично каза Рашидов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама