Реформаторите надъхани за победа на изборите за кмет в Благоевград

15:17, 19 юни 15 / Политика 25 309 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Надявам се да стигна до балотаж срещу Атанас Камбитов, а защо не и за победа". Това заяви на пресконференция днес кандидатът за кмет на Благоевград от Реформаторския блок Калоян Ханджийски.

Той е категоричен, че може да бъде не по-малко успешен кмет от кандидата на ГЕРБ за изборите през есента. Ханджийски допълни още, че Камбитов е направил много неща за общината, но също така има и много неизпълнени обещания. За едно от тях напомни председателят на областната структура на БЗНС Венцислав Кавазов. Това е обещанието за прозрачност на работата.

"Това не само, че не се случи, но и сложиха пропусквателен режим в сградата", коментира Кавазов и допълни, че кандидатът на Реформаторите е изключително сериозен и ще удържи на обещанията си.

Един от основните проблеми на Благоевград според Калоян Ханджийски са работните места. Той напомни, че Камбитов също е обещал нови работни места, но това не се е случило. Той е категоричен, че общината вместо да привлича инвеститори, тя ги отблъсква.

"Досега не се е провела дискусия на бизнеса с общинското ръководство. Ние го призоваваме на дебат пред медиите", коментира кандидатът за стола на Камбитов. По думите му още 200 души ще напуснат Благоевград и ще търсят работа на друго място заради съкращенията в "Булгартабак". А в същото време в Пловдив се разкриват 15 000 нови работни места.

Лидерът на СДС, които са коалиционен партньор в блока, адвокат Давид Сукалински си пожела да направят Благоевград по-добър град за живеене. Той допълни, че коалицията ще работи за икономическото развитие на областния център чрез различни мерки, една от които е по-гъвкава данъчна политика и привличане на инвеститори.

"Камбитов прегърна модела "КОЙ" с "Лафка", да не говорим за студентските кампуси, за панаирния център, нищо от тези не се случи", заключи Ханджийски.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама