Момче се удави до тетраподите на Централния плаж в Бургас (обновена)

16:04, 19 юни 15 25 616 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
14-годишно момче се е удавило в района на тетраподите на Централния плаж в Бургас, съобщиха за Topnovini.bg от полицията. Инцидентът е станал около 14 часа днес.

От пресцентъра на МВР обясниха, че тийнейджърът е бил заедно с родителите си и трите си братчета и сестричета на ивицата между последния спасителен пост и вълнолома. Въпреки големите вълни двете по-големи деца са влезли във водата. Бащата е успял да извади едното дете, но другото е било завлечено навътре в морето. Фамилията е от ромски произход и е от каменското село Свобода.

На помощ са извикани спасителите от охраняемата зона на плажа. Четирима от тях повече от 20 минути са се опитвали да открият тялото на момчето, но не са успели. Големите вълни и мъртвото вълнение са погълнали тялото много бързо. Според спасителите удъвникът трудно може да бъде открит днес дори и от водолазен екип, който се очаква да се включи в търсенето. Те прогнозират, че тялото ще изплува след дни, когато морето се успокои.

На мястото има полицаи, които оглеждат отвисоко района на тетраподите заедно с близки на младежа в търсене на тялото. Бащата на удавника седи на брега на морето и плаче.

Това е първи инцидент с фатален край за това лято по бургаското крайбрежие. Основната причина е, че групата от село Свобода е решила да влезе в морето при червен флаг и на неохраняемо място на плажа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама