Шуменски ученици с 1-во място в конкурс на Министерството на здравеопазването

16:09, 19 юни 15 25 634 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Гимназисти от Професионална гимназия по селско стопанство и хранителни технологии /ПГССХТ/ в град Шумен за четвърта поредна година взеха участие в Националния ученически конкурс „Проектът на нашия клас – за живот без тютюн“, съобщават от училището.

Учениците от 11 клас в ПГССХТ - Шумен, бяха отличени на 1 място с проекта „Алтернативи на пушенето“.

Мотивирани от своите ръководители г-жа Мариана Йорданова и г-жа Даринка Бойчева, гимназистите реализираха своя проект, насърчавайки към начин на живот без тютюнопушене като генерираха идеи, представяха и прилагаха различни алтернативи на тютюнопушенето.

В центъра на кампанията бяха практически съвети и дейности, подпомагащи спирането на тютюнопушенето със свой собствен ритъм - незабавно или в близко бъдеще. С дейностите по проекта те мобилизираха волята на пушачите, подпомагаха и убеждаваха младите хора, че тютюнопушенето е зависимост, която вреди на здравето им и отказът от цигарите е индивидуално решение, при което важи максимата „Вашето здраве е във вашите ръце“.

Конкурсът „Проектът на нашия клас – за живот без тютюн“ се провежда за седма година по инициатива на Министерството на здравеопазването, в партньорство с Министерство на образованието и науката, Министерство на младежта и спорта, Министерство на културата и Представителството на Европейската комисия в България.

Финалистите в конкурса бяха наградени в Министерството на здравеопазването на 18 юни.

В събитието взеха участие министърът на здравеопазването д-р Москов, министърът на младежта и спорта г-н Кралев, заместник-министърът на образованието и науката г-жа Ваня Кастрева, заместник-министърът на културата г-н Боил Банов и г-н Христо Христов, съветник към Представителството на Европейската комисия в България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама