Лютви Местан не изключи ДПС да има кандидат-кмет за София

16:14, 19 юни 15 / Политика 25 307 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Възможно е и за София да получим номинация от столичната структура, защо не“ - така лидерът на ДПС Лютви Местан след заседание на Централния съвет на ДПС отговори на въпрос ще имат ли кандидат за столицата, предаде репортер на София Topnovini.bg.

ДПС e отворена към другите партии за съвместни либерални коалиции около кандидати на предстоящите местни избори, заяви той с уговорката, че изключва "Атака" и Патриотичния фронт. 

На заседанието са приети процедурите за издигане и критериите, на които трябва да отговарят кандидатите за кметове и общински съветници. По думите на Местан основен критерий е наличието на "управленските качества за изграждане и реализация на инвестиционни стратегии в условията на децентрализация на местната власт". За бъдещите представители на местната власт щели да са важни и авторитетът сред жителите на населеното място, и уменията за работа в екип на лицето кандидат.

Партията дава свобода на местните структури сами да предложат кандидатите си на базата на очакванията на избирателите - така щяла да се задълбочи пряката демокрация в партията.

„Смятаме, че местното самоуправление се нуждае от революционизиране на мениджърството в общините“, каза Местан и уточни, че това е важно за развитието на икономиката.

ДПС ще регистрира свои кандидати не само в общините, в които традиционно печели кметове, а и в още 30-40 общини в страната, в които са първа или втора политическа сила.

„Смисълът на предизборната надпревара не се свежда само до това да се спечели кмет на община. Смисълът е да се осигури необходимият за демокрацията сблъсък на различни управленски концепции“, посочи председателят на партията.

През септември ще се вземат крайните решения кои ще са кандидатите от ДПС, след като преминат през номинациите през общоселските събрания, през общинските и областните съвети.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама