Общински служител в Русе рекламира ГЕРБ в работно време, сигнализира "старейшина" (обновена)

16:32, 19 юни 15 / Политика 25 467 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинският съветник от ВМРО Галин Григоров е отправил официално питане до кмета на Община Русе Пламен Стоилов във връзка с дейността на служител на неговата администрация в работно време.

Той е получил сигнал, че в социалната мрежа „Фейсбук” Десислава Коева – служител на общинско предприятие „Спортни имоти”, е споделила публикация от профила на „ПП ГЕРБ Русе Област” в работно време - в 15:30 ч. на 15.06.2015 г.

Григоров отчита, че с тази публикация се рекламира дейността на Пламен Нунев – народен представител от парламентарната група на „ГЕРБ”.

"Публикацията съдържа снимки и текст. На снимките се виждат множество деца, които присъстват на началото на обучение по плуване на деца от 7 до 11 години. Пред тях заедно с господин Нунев е застанал и господин Веселин Богданов – директор на ОП „Спортни имоти”, пише още той.

В тази връзка "старейшината" от ВМРО е отправил въпроси, свързани с това дали задълженията като общински служител на Коева включват реклама на партия ГЕРБ в работно време, санкционирана ли е тя за извършване на несвойствени за длъжността и дейности в работно време, има ли други служители на Община Русе, които имат задължения да се грижат за пиара на народни представители и политически партии, в качеството си на какъв, в работно време директорът на ОП „Спортни имоти” Веселин Богданов посещава събитието и съществува ли практика в община Русе общински служители да бъдат използвани като „тролове”, а именно да пишат хвалебствени коментари по адрес на кмета и критични и обидни по адрес на опозицията.

Прилагаме и пълният отговор на кмета Пламен Стоилов на отправеното питане:

До г-н Галин Григоров,

Общински съветник

Уважаеми г-н Григоров,

С огромна изненада се запознах с поставените от Вас въпроси към мен, с които демонстрирате явно непознаване на обществения и в частност спортния живот в града ни. Позволявам си и да добавя, че избрания от Вас метод за комуникация с мен – чрез медиите, демонстрира единствено желание за използване на едно прекрасно мероприятие за трупане на политически активи. При наличие на елементарната административна култура би следвало въпросите към дадена личност да се изпратят първо на нея, а след това на представителите на медиите.

Въпреки огорчението ми, че тази полезна спортна инициатива се използва по недобросъвестен начин от Вас, ще отговоря на поставените въпроси:

Инициативата „Научи се да плуваш 2015“ се провежда за 10-та поредна година в Русе и е в резултат на спечелен проект към Министерството на спорта от Спортен клуб Далян, който беше и организатор на събитието на 15.06.2015 г. Всички присъстващи официални лица са били поканени от организаторите най-вече поради действията и подкрепата им във времето за спорта в град Русе. Г-н Веселин Богданов и г-жа Десислава Коева са оказвали многократно подкрепа както на спортен клуб Далян, така и на всички клубове в града ни при реализирането на спортни проекти и програми. В тази връзка участието на двамата служители на Община Русе в събитието е напълно резонно. Сред официалните лица имаше и представител на Министерство на спорта.

Към настоящия момент по програмата „Научи се да плуваш“ са обучени над 2000 деца, напълно безплатно. Реализирането на инициативата е в следствие на последователната работа и професионализъм на много хора, част от които са присъствали на официалното събитие.

В допълнение още веднъж ще отбележа, че по никакъв начин не подкрепям популистки действия за трупане на политически активи чрез опорочаване на спортни и обществени прояви. Като Общински съветник би следвало да подкрепяте полезните за града ни инициативи, като липсата на познания и компетенции в спортната дейност не следва да ви ограничава.

По отношение на последния поставен от Вас въпрос за наличието на „тролове“ за изграждане на имидж, то избраният от Вас начин на комуникация и цялостния Ви популистки поход ме навежда на мисълта,че въпросният похват е по-скоро сред Вашия кръг от предпочитани действия.

Надявам се, че за в бъдеще желанието ви за публични прояви и разпознаваемост ще се изразява в конструктивни действия за благото на русенци, а не в действия за опорочаване на полезни за града ни мероприятия, организирани с труда на много хора.

С уважение,

Пламен Стоилов

Кмет на Община Русе

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама