Русенка отива в затвора за трафик на кокаин в Еквадор

17:04, 19 юни 15 25 326 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Русенка, работеща като туристически агент, отива в затвора за трафик на нарокотици. Тя е заловена на 13 септември 2008 г. в град Гуаякил, Република Еквадор, на международното летище „Хосе Хоакин де Олмедо”, пише в споразумението, което жената сключила с Окръжната прокуратура в Русе.

Тя се е признала за виновна, че без надлежно разрешително, издадено по реда на Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите (ЗКНВП), държала 4 килограма и 165 грама кокаин на стойност 187 425 лева, с цел разпространение.

Заради стореното, на жената е наложено наказание лишаване от свобода за 1 година, 5 месеца и 10 дни ефективно, което ще изтърпи при първоначален общ режим в затворническо заведение от открит тип.

Приспада й се времето на задържане в Еквадор, както и в Италия, където е била под домашен арест, а след това и в Албания.

Първоначално тя е прекарала повече от година в място за задържане в Еквадор, но след това, е посоено в споразумението, чак през 2013 г. е прекарала няколко месеца в Италия, първо в полицията, а после под домашен арест. Къде е била между октомври 2009 г, докогато е била пусната от ареста в Еквадор и септември 2013 г., когато се появява в Италия, в документа не е посочено.

Написано е обаче, че е била задържана на Апенините след издаване на Европейска заповед за арест от Окръжната прокуратура в Русе.

Следите й се губят отново за около две години, когато на 4 февруари 2015 г. е задържана в Албания, след обявяването й за международно издирване, отново от Окръжната прокуратура, която е поискала и екстрадицията й от балканската страна.Това в крайна сметка се е случило и е дало възможност закононарушителката да бъде изправена пред правосъдието.

Освен, че отива в затвора, жената е осъдена да плати и разноските по делото.

Одобреното от съда споразумение има последиците на влязла в сила присъда. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама