Отиде си великотърновският актьор Свилен Адамов

17:30, 19 юни 15 25 573 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Поклонение пред паметта на актьора Свилен Адамов организират колегите му и ръководството на МДТ „Константин Кисимов“. Поклонението ще се извърши на 20 юни (събота) от 9:00ч. в централното фоайе в сградата на Театъра.

„Отиде си един от талантливите артисти на МДТ „Константин Кисимов“ – незаменима част от цяла епоха в търновския театър. Свилен Адамов посвети целия си живот на театралното изкуство, вложи в него целия си талант, артистична мощ, мъдрост и обаяние“, написа в съболезнователно писмо до роднините и близките на актора и солиста, директорът на Великотърновския театъра Христофор Йонов.

„С респект и възхищение търновската публика винаги ще оценява твореца и човека с характер, белязал с трайна следа културния живот на Старата столица. Всички ние скърбим и се прекланяме пред паметта на Свилен Адамов“, се казва още в писмото.

Незабравими остават ролите му във „Вeceл yикeнд“, „Царицата на чардаша“, „Стpaнaтa нa ycмивкитe“, „Бългapи oт cтapo вpeмe“, „Слyжбoгoнци“, „Хyбaвaтa Елeнa“ и дp. Колективът на МДТ „К.Кисимов“ се прекланя пред паметта на актьора!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама