Най-ниската цена за участък от третия метролъч е около 58 млн. лева

17:48, 19 юни 15 25 433 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Най-ниската цена, която е предложена за изграждането на участък от третия метролъч от „Владимир Вазов“ до „Красно село“, е около 58 млн. лева, стана ясно, след като цените на участниците в обществената поръчка бяха отворени. Дължината на лъча е 7 км и има 7 метростанции.

Позиция 1 е с две метростанции: МС 1 при бул. „Гешов“ и бул. „България“ и МС 14 при ул. „Житница“ и бул. „Цар Борис ІІІ“. Позиция 2 е с три метростанции: МС 9 при паметника на Патриарх Евтимий (Попа), МС 9 при Националния дворец на културата (НДК) и МС 11 при Петте кьошета и бул. „Пенчо Славейков“. Позиция 3 е с две метростанции и тунелен участък – МС 6 при Малък градски театър „Зад канала“ и МС 8 при Орлов мост. Позиция 4 е тунелен участък.

Цените на участниците в изграждането са без ДДС, а три от ценовите оферти не са допуснати до отваряне.

Най-много оферти са представени за позиция 4 – цели пет строителни дружества, като най-скъпата е в размер над 234 млн. лева, а един от участниците не е допуснат до отваряне на цени.

Четири са участващите обединения за позиция 1, а най-високата оферта е малко над 71 млн. лева. На един от участниците и при тази позиция е без отворена ценова листа.

За изграждане на позиции 2 и 3 от метролъча участниците са по двама. При позиция 3 единият не е допуснат до показване на цените, което реално означава, че тази оферта може да е по-ниска от представената на обединение „Метро строителство“.

Най-ниската цена за позиция 1 е 47 774 281,88 лева на обединение „Метро – 3- 2014“, което включва акционерните дружества „Монолит София“, „Балканстрой“ и „Балканстрой София“.

"Джи Пи Груп“ ООД, „Станилов“ ЕООД, „Интер Про“ ООД и „БИАС-М“ ЕООД, които сформират дружеството „Метро Билд Център“ са с най-евтиното предложение за позиция 2 в размер на 93 895 33,21 лева, като подизпълнител с 10% е „Старт Инженеринг“ АД.

Близо 75,6 млн. лева е най-ниската ценова оферта, която е за позиция 3, дадена от обединение „Метро строителство“, съставено то фирмите „Трейс Груп Холд“ АД, „Евро Алианс Инженеринг“ АД и „Инжпроект“ ООД.

За тунелния участък турският гигант „Gulermak”предлага да работи най-изгодно по него за около 153 млн. лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама