ЕЦБ увеличи нивото на спешната ликвидност за гръцките банки

18:49, 19 юни 15 / Свят 25 271 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Европейската централна банка (ЕЦБ) увеличи нивото на спешна ликвидност за гръцките банки, съобщи агенция Франс Прес, позовавайки се на банков източник, според когото решението идва след запитване на гръцката централна банка. Размерът на увеличението не е уточнен.

„Нямаше проблем с финансирането на гръцките банки“, казва източникът и споделя, че управителите на банките очакват позитивен резултат от спешната среща на лидерите на Еврозоната.

Банковата система на Гърция е стабилна и не е повлияна от масовото теглене на средства след поредната криза в преговорите между столицата Атина и кредиторите й, заявява по-рано Централната банка на южната ни съседка.

"Гуверньорът на Централната банка потвърди стабилността на банковата система, която е напълно защитена от съвместните действия на Гръцката централна банка и ЕЦБ", се казва в съобщение на гръцката финансова институция.

Извънредна среща на финансовите министри от Еврозоната ще се състои в понеделник по искане на председателя на Европейския съвет Доналд Туск, след като вчера не е постигнат напредък по решаване на гръцката банкова криза.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама