Зам.-министърът на отбраната Орхан Исмаилов посети Плевен

19:05, 19 юни 15 25 271 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По покана на кмета на Община Плевен проф. д-р Димитър Стойков в Плевен днес е бил заместник-министърът на отбраната Орхан Исмаилов, информират от пресцентъра на местната управа. 

Повод за срещата е била идеята на Община Плевен за създаване университетски кампус на територията на бившата Школа за запасни офицери и направените постъпки базата да бъде предоставена за целта от Министерството на отбраната на общината.

Проф. Стойков е запознал заместник-министър Исмаилов с подходящата учебна и спортна база, която е изградена за нуждите на школата, но от   години не се използа и се руши. Базата е включена като зона за активно въздействие с концентрация на публични услуги с висока степен на обществена значимост в Интегрирания план за развитие на Плевен, подчерта кметът. Това позволява за създаването на кампус между университетите и  бъдат привлечени средства по европейски проекти. Готовност за разкриване на факултети тук заявяват водещи университети в страната и Европа, е посочил още проф. Стойков.

Считам тази идея за много важна за града ви  и споделям, че не бива да се оставя да се руши готова база, а да се използва, е казал заместник-министърът на отбраната. Той е поел ангажимент да се запознае с предоставената му от кмета документация и да инициира процедура за промяна на собствеността, която ще позволи изграждането на кампуса.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама