Стефан Стоянов: Пловдив щеше да е много тъжен град без културната си общност (снимки)

20:37, 19 юни 15 / Култура 25 362 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Напоследък Пловдив стана известен като град с бързо развиваща се индустрия, икономика и инвестиции, но Пловдив щеше да е един много тъжен град, ако не беше културната му общност." Това заяви зам.-кметът по култура Стефан Стоянов при откриването на Международния фестивал за дизайн и визуална култура ONE DESIGN WEEK.

Форумът се организира от  платформата за култура "ЕДНО", в партньорство с Община Пловдив и "Фондация Америка за България" в подкрепа на Пловдив - Европейска столица на културата 2019.

Стоянов посочи, че ONE DESIGN WEEK се случва за втора година и е едно от най-успешните събития, даващо възможност на млади хора от цял свят да демонстрират умения и съдържание.

"Нещо, което е ценно и което ще продължи да развива не само Пловдив, но и България в много посоки. Ние поехме отговорността да бъдем първата българска Европейска столица на културата. И аз съм напълно спокоен, че ще се справим по най-добър начин", завърши той, пожелавайки успех на фестивала. Сред официалните гости на откриването бяха областният управител Розалин Петков, зам.-кметът Минко Кафтански и редица представители на културната общност в Града под тепетата. Сред публиката бе и министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

Фестивалът продължава до 28 юни. Повече от 200 артисти и дизайнери от 20 страни ще се изявяват в над 30 различни локации в Пловдив.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама