Бежанците от "Военна рампа" представиха традициите си (снимки)

22:56, 19 юни 15 25 338 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бежанците в центъра „Военна рампа” в столицата представиха своите националности и традиции в навечерието на международния ден на бежанците.

България получи 4 милиона евро за справяне с бежанския наплив и издръжката им след договорка между председателя на Агенцията за бежанците Никола Казаков и европейските институции.

 „От една страна ние откликваме на проблемите на бежанците, предоставяме им закрила, устройваме ги, но в същото време се притесняваме за тяхната съдба. Знаем, че им е много трудно, че бягат от войната, бягат от изтезания, бягат от мъчения”, каза Казаков, който днес посети „Военна рампа”.

Страната ни е приела 6000 бежанци през първата половина на 2015 г., допълни той. От тях статут на бежанец са получили 2500 души, а над триста души са получили хуманитарен статут. Капацитетът на България за бежанци е пред изчерпване.

Почти 60 милиона души по света са напуснали своя дом по принуда заради военни и политически конфликти, сочи статистиката на ООН. Всеки ден над 40 хиляди поемат на път, за да търсят по-добър живот.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама