Пловдив отбелязва Международния ден на йога

08:18, 21 юни 15 25 424 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С различни практики, йога класове, уъркшопове и лекции по теми днес от 10 до 20 часа ще бъде отбелязан Международният ден на йога - 21 юни, съобщиха организаторите от Пловдивския културен институт (ПКИ).

Най-ранобудните ентусиасти сложиха началото на инициативата още в 7:00 тази суприн с практика на открито – Поздрав към Слънцето на площад "Съединение".

От 10 часа в ПКИ е откриването, а практическите занимания започват в 10.30 часа в Зала 1. В Зала 2 през целия ден ще има изложение на йога литература и аксесоари, сувенири, натурални продукти и здравословни храни.

Предвидени са и много лекции - за историята на йога в България, поддръжката на човешкото тяло, основите на йога, пътя на Шри Чинмой, йога терапия и др.

Входът е свободен за всички практики и лекции. Всички желаещи могат да се включат без значение на пол, възраст и опитност. За практическите занимания е необходимо участниците да са с подходящо облекло. Препоръчително е да носят лични постелки.

21 юни е утвърден за Международен ден на йога от миналата година с резолюция на Общото събрание на ООН. Над 170 страни по инициатива на Индия се обединяват около възгледа, че йога може да промени към по-добро начина на живот на хората и да събуди у тях чувството за отговорност, с което да допринесе за разрешаването на световните проблеми.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама