Деца раздаваха флаери за безопасно шофиране в Търговище

08:20, 21 юни 15 25 301 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
118 моторни превозни средства провериха пътните полицаи в Търговище за два часа в рамките на специализирана операция част от акцията “Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!”. По време на операцията по метода “широкообхватен контрол” полицейските служители са констатирали 12 нарушения по Закона за движение по пътищата, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. 

"По-различното в случая бе, че в операцията  освен служители на сектор “Пътна полиция” в дирекцията и на Районно управление -Търговище участваха и ученици от сборна група четвъртокласници от II СОУ “Проф. Никола Маринов”, водени от своите ръководители. Учениците раздаваха на водачите на спрените за проверка автомобили брошури и флаери, съдържащи съвети за безопасно шофиране и апел към тях да пазят живота и здравето на децата на пътя." разказаха от Дирекцията.

Оттам припомниха, че традиционната акция "Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!”, провеждаща се от 15 до 30 юни има за цел ограничаване на причините и предпоставките за пътни инциденти с подрастващи по време на лятната им ваканция. 

На хванатите нарушители са съставени един акт за установяване на административно нарушение за управление на моторно превозно средства от неправоспособен водач и са наложени 11 глоби по фиш на шофьори, които не са носили у себе си необходимите документи за автомобили, за неизползване на обезопасителни колани и други. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама