Търсят желаещи да ремонтират пътя Маринка – Вършило

08:25, 21 юни 15 25 271 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Созопол е пуснала обществената поръчка за ремонт на пътя Маринка – Зидарово – Вършило, както и за мостовото съоражение над р. Факийска, показа справка на Topnovini.bg. Пътната отсечка бе една от най-сериозно пострадалите през водния ад миналата година.

Основно изискване към проектите е да бъде заснето сегашното състояние на пътя и моста между Маринка и Вършило. На базата на снимковия материал фирмата-изпълнител трябва изготви проект за подновяване на пътната настилка, банкета и необлицованата канавка в пътния участък. Над моста на река Факийска ще бъде поставен метален парапет, като задължително условие към фирмите е да почистят и заздравят речното корито. 

Депозитът, който трябва да плати фирмата за участие в поръчката, е в размер на 1400 лева, преведен в банковата сметка на Община Созопол. Прогнозната стойност на проекта е 142 681 лева без ДДС. Срокът за нейното изпълнение е 31 март 2016 г.

Важно изискване към кандидатите, които е посочила Общината е лицата, които представляват фимите-изпълнители на проекта, е да не са осъждани с влязла в сила присъда. Освен ако не са реабилитирани за: престъпление против финансовата, данъчната или осигурителната система.

Участниците следва да представят и списък на строителствата, изпълнени от тях през последните 5 години, считано от датата на подаване на офертата, с минимум 2 обекта еднакви или сходни с предмета на поръчката.

Критерий за оценяване ще бъде икономически най-изгодната оферта. Срокът за подаване на документи от страна на фирмите е до 16 юли, като предложенията ще бъдат отворени от специалзирана общинска комисия, пред представителите на заявилите желание за участие в поръчката, 3 дни по-късно.

Ремонтът на пътя стана възможен, след като в началото на месец юни Министерството на регионалното развитие и благоустройство (МРРБ)  сключи първите договори, по които 10 публични институции получават безвъзмездна финансова помощ по линия на фонд „Солидарност“ във връзка с бедствията от периода 19-23 юни на миналата година. Общата стойност на подписаните договори е 6 420 766.28 лв. и е за няколко градове в страната.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама