Седмица до старта на 11-тото издание „Рали Твърдица – Елена”

08:55, 21 юни 15 / Спорт 25 341 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На 27-ми и 28-ми юни тази година за единадесети пореден път Автомобилен спортен клуб "Евроком рали тийм" съвместно с общините Твърдица и Елена, както и Българската федерация по автомобилен спорт, ще организират “Рали Твърдица-Елена 2015”.

Тази година Рали “Твърдица-Елена” ще бъде второто рали от календара на БФАС, което се провежда в най-хубавия сезон на годината – началото на лятото. Конфигурацията му ще бъде отново максимално удобна за публика и гости.

Кратките преходи между етапите, които са емблема на ралито, го правят любимо за зрителите и състезателите. Трасета в това издание ще бъдат само четири с познатата денивелация от 300 до 1200 м надморска височина.

Дължината на ралито ще бъде 160 км, от които 100 км са състезателни. Състезанието ще протече в два дни, като в първия ден са техническият и административен преглед, официалната церемония, два планински етапа и две преминавания на СЕ “Детелината-Твърдица”. За радост на зрителите, второто преминаване ще бъде във вечерните часове на фарове.

През втория ден ще се премине по веднъж в двете посоки през легендарния от времето на Рали „Златни пясъци“ етап Твърдица-Елена. За най - запалените почитатели на автомобилните спортове в Елена ще се проведе скоростна отсечка (затворен кръг) по улиците на града.

На централния площад  ще има двучасово прегрупиране и жителите и гостите ще могат да застанат в непосредствена близост до любимите си пилоти и автомобили, за да се докоснат до магията, наречена "Рали".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама