Премиерът Бойко Борисов свиква извънредно заседание на МС заради цените на тока

09:04, 21 юни 15 / Политика 25 339 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Премиерът Бойко Борисов свиква съвещание в Министерски съвет, на което ще се обсъдят цените на електроенергията, които трябва да влязат в сила от 1 юли. За това съобщи самият той в петък пред журналисти, след като откри модернизирана пречиствателна станция във варненското село Тополи. 

По време на съвещанието трябва да бъдат обсъдени законодателни промени, които да предотвратят планираното поскъпване на тока. 

Премиерът Борисов изрази своето несъгласие да бъде увеличавана цената на тока, както за бизнеса, така и за потребителите и добави, че той не прави разделение между тях.

„Разбрал съм се и с Патриотичния фронт, защото не съм съгласен с увеличението, макар че нямам никакво право да се меся в работата на регулатора. Имам право обаче да се меся в работата на НЕК, БЕХ. Ако се наложат по-драстични промени, в два-три текста на закона, ще настоявам да се направи. Мога само да помоля КЕВР да отложат вдигането цената на тока, защото до тогава ще имаме някои решения, които ще повлияят”, заяви министър-председателят Бойко Борисов. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама