Съдбата на Анна Витанова ще бъде ясна до месец

10:17, 21 юни 15 25 563 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Служителя от Специалните полицейски сили Анна Витанова не е уволнена. За това съобщи вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова в предаването „Тази неделя“ по бТВ. 

Витанова бе разобличена, че непосредствено преди протестите в столичния квартал „Орландовци“ в социалните мрежи демонстрира поведение на нетърпимост към ромите.

По думите на Бъчварова тече дисциплинарно производство и ще се проверят сигналите срещу служителката. Проверката се прави от органите на МВР. До месец трябва да има становище по въпроса. 

„Витанова изразява прекалена агресивност и липсва на етническа толерантност. Съществуват норми на поведение за служителите в МВР, които трябва да текат и в извънработно време“, поясни МВР министърът. 

София Topnovini.bg припомня, че Анна Витанова публикува снимка със свой колега, като на нея двамата са в униформи. От фотоса става ясно, че са в кв. „Орландовци“, където точно по това време имаше протест на българи срещу роми, живеещи нелегално в квартала. Над снимката Витанова е написала „feeling да ни развържат ръцете“. 

Само ден преди началото на протестите в „Орландовци“ Витанова качва в профила си снимка, която може да бъде наречена расистка. На нея над няколко роми е написан текст „Искаме, Работа, Ток, Газификация!!!“. Под тях пък е ликът на Адолф Хитлер с текст под него „Ще имате, товарете ги на Вагоните!!!“.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама