Ивет Лалова спечели с европейски рекорд в Стара Загора

10:23, 21 юни 15 / Спорт 25 262 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Българската спритнтьорка Ивет Лалова спечели убедително състезанието в дисциплината 100 м гладко бягане с нов рекорд на Европейското отборно първенство – втора лига в Стара Загора.

С екзалтираната подкрепа на публиката бегачката финишира с резултат 11.11 секунди, което е с 0, 09 сек по-добро от досегашния рекорд на шампионата. Състезанието наблюдаваха двамата големи в леката атлетика Сергей Бубка и сър Себастиан Коу. Днес Ивет Лалова ще стартира и в бягането на 200 метра.

В първия ден на пръвенството победи за българския отбор постигнаха още Габриела Петрова на троен скок, Силвия Дънекова на 3000 м стипълчейс, Денис Димитров на 100 м и Митко Ценов на 1500 метра.

Отборът ни събра 108 точки и се нареди на трето място във временното  класиране.  Водач е отборът на Дания със 117 точки, следван от този на Унгария със 114,5 точки. Лоша шега на нашите изигра женската щафета на 4х100 м, която бе декласирана, заради лошо предаване.

Европейското отборно първенство бе открито от кмета на Стара Загора Живко Тодоров. „ Провеждането на състезание от този ранг е изключително важно за нас, за нашия град. Пожелавам успех на всички спортисти и отправям благодарности към всички, които се погрижиха Европейското първенство по лека атлетика да се случи в Стара Загора. Присъствието на сър Себастиян Коу и Сергей Бубка говори достатъчно колко важен е този турнир", каза Тодоров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама